Две години затвор с пет годишен изпитателен срок постанови днес съдия Красимир Лесенски за Милен Любчев, който е посредник в осъществяването на телефонна измама.

Срещу Милен Любчев е повдигнато обвинение за това, че на 18.05.2018 г. в гр. Пазарджик, с цел да набави имотна облага за себе си и за неустановения по делото съучастник – извършител е пренесъл 5 956 лв., дадени му от Стефан Лазаров в областния град. Пострадалият е бил заблуден от неизвестно лице, че ще помага и оказва съдействие на полицията в залавянето на телефонни измамници, за което трябва да хвърли през терасата на жилището си парични средства, които след това ще му бъдат върнати.

Случката по предаването на парите не е станала в Пазарджик, а същият посредник е измамил по този начин хора и от Търговище, и Нови пазар. Пред съда Любчев заяви, че е безработен и намерил предложението за работа в обява, публикувана в централен вестник. Заради липсата на пари семейството му било много затруднено материално и детето му било предоставено за отглеждане от приемно семейство. Това е и причината той да се реши на отчаяния ход.

Милен Любчев е задължен и да работи с наблюдателна комисия от гр. Добрич. Любчев бе незабавно освободен.