Изпълненият със загадки Леон Бабачев откри новата си изложба в пазарджишката елитна галерия „Боев“. Младият творец за пореден път изуми своята публика, показвайки един напълно нов свят на претворяване на мечти, надежди, пророчества и сънища. В картините и скулптурите изложени в престижния салон, почитателите на изящните изкуства ще намерят всичко, което докосва най-невидимата струна в човешкия микрокосмос – душата в полет.

Защото Леон наистина е „летял“. Обиколил е и най-затънтените места на вселената наречена въображение и материализирал усещания и вибрации, доловими само за онези, които имат рецепторите да усетят невидимата нишка, която свързва смъртното ни тяло с безсмъртните небесни селения.

Абстрактната живопис има тази дарба да отключва асоциативното мислене и в този смисъл наименованията на картините отприщват личната ни креативност, способна да открие нещо лично във всеки детайл на авторовата творба. Платната и пластиките на Леон Бабачев се вписват в усещанията, които внушава херметизмът – древното учение доразвито от школата на Питагор.

Пропорцията между разум и чувство е спазена до микрон и ако кръстопътят на четирите стихии има своето изображение, то е точно там – в галерия „Боев“. Посетете тази изложба, защото тя ще ви обогати. Дори и да не купите картина, ще попаднете в един прекрасен нов свят, обагрен с чисти чувства и цветове.

15леон315леон4

15леон5