Първият двубой в рейтинговото предаване Hells Kitchen се състоя днес. Даниел от Пазарджик и Петко от Бургас се състезаваха тази вечер за оставането си в Hells Kitchen. За да започнат да готвят двамата трябваше да разбият по десетина гювечета, в които се криеха техните продукти. След като се снабдиха с поредица несъвместими едни с други неща, те трябваше да преминат и през тест.

Представиха се ужасяващо, като единственият верен отговор даден от Даниел Дупинов бе, че „чукундур“ означава „цвекло“. Кандидатите за ВИП – готвачи не бяха наясно и с това, какво е „армеева чорба“ и с почуда разбраха, че става дума за сок от кисело зеле, твърде известен по нашия край като „бульон трезве“. Даниел не позна и колко души дърпат ряпата в едноименната приказка, като вкара в поредицата мечка и заек.

Също така не успя да се сети, че в компот и сладко се слага индрише, като се оправда, с това, че от двадесет години не живее в България. Даниел не успя да се сети и това, че второто име на целината е кервиз. Най-много смях сред колегите си обаче предизвика Петко, който твърдеше, че в бидона с кисело зеле се слагат сода за хляб, лимон, царевица и паве. Той упорито твърдеше, че павето се слага за цвят. А въпросът на шеф Виктор Ангелов бе: какво слагаме в бидона със зелето, за да газираме чорбата?

Тъй като без да иска Петко налучка отговора, взе още една точка и си спечели десет минути повече, за да приготви своя специалитет. Той реши да направи леща – чорба със св.джолан, морков, целина и червено цвекло със сушени плодове. Плодова леща с топен свински джолан – майтап с храната и подигравка с професията, нямам думи.

Кавърма с три вида фасул, пръжки, чушки и чипс от кори за баница. Но тази „селска манджа“ не се хареса на Ангелов. Дупинов спечели аплодисменти на фона на Петко. Чудесен вкус, но скучен прочит. Направете съвременна презентация, защото поднесено по този начин ястието не е гурме и не стои модерно, колкото и да е вкусно. Месата можеше да ги завъртиш в корите и да направиш чинията си образцова, заяви Ангелов.

Петко и Даниел трябваше да водят двата отбора тази вечер. Даниел взе мъжкият отбор, а Петко – жените. И ресторантът отвори.

Сред известните гости на ресторанта бяха певицата Белослава, проф. Н. Овчаров, Марина Стоименова и водещите на „Плюс – Минус“ по НОВА ТВ те тряваше да си поръчат ястия от двата отбора.

Дупинов разчиташе повече на мъжката солидарност, вместо на желязната дисциплина. Жените също се самоорганизираха доста добре. Петко направи невероятни пропуски в кухнята, като този да поръча основното ястие, а забрави да каже и за гарнитурата. Гостите на Даниел започнаха да си тръгват гладни, защото той не успяваше да организира подготовката на храната.

Хани и Николай бяха следващите номинирани от мъжкия отбор, а Даниел напусна кухнята завинаги. Според шеф Ангелов му липсва хъс и смелост.