За четвърти път в Пазарджик Младежкият дом организира мартенски театрален маратон с безплатни представления, „целта ни беше да каним млади актьори и да им даваме шанс за изява. Март е театралният месец, в него се дават и театралните награди „Икар“. Представленията ще се състоят всяка сряда през месец март от 19 ч. в голямата зала на Младежкия дом. Напомняме и това, че зрителите могат да се включи с дарения за фестивала „Океан от любов“, средствата се събират за една от наградите, които ще връчим накрая“,  уточни директорката Инна Церовска.

На 6 март е първото представление което ще видим „Цигуларката на Бога“ от Стефан Цанев, в изпълнение на Доротея Тончева, под режисурата на Младен Киселов. Постановката е с номинация за „Икар“ за драматургичен текст, а самият  Стефан Цанев ще вземе и „Икар“ за цялостно творчество.

На 13 март „Апетит“ на Здрава Каменова, която също е номинирана за „Икар“. Представлението е забавно, дамско, с тръпка към живота и самоиронията, за това как се справяме с някои проблеми, разказа Дани Коцева. На 20 март ни предстои среща с „Камъни в джобовете“, в постановката участват носителят на „Икар“ Александър Хаджиангелов и е доста популярен млад актьор, и Юлиян Петров, когото познаваме от сериала – „Скъпи наследници“. На 27 март ще има представление на пазарджишкия младежки театър „Приятели“.

Предвидено е и откриването на изложба „Сценична фотография“ от Благовест Попов, която ще е интересен завършек и преход към нашия фестивал. Награда на публиката, ще се определи с анкета, а всеки попълнил анкетата също може да очаква награда – билет за театър или посещение на друго културно събитие, това също е стимул да дойдете на представленията.

На 29 март пък стартира фестивал – „Океан от любов“, тук отново ще видим автори и режисьори, които са дългогодишни наши партньори, ще можем да се срещнем отново с Христо Пъдев, Весела Бабинова, която участва в новия сериал на БНТ – „Денят на бащата“ и Георги Георгиев -Атика.

Всяка сряда от 19 ч. Голяма зала – вход свободен за театралния маратон и от 29 март до 2 април „Океан от любов“. Златен знак на Младежкия дом ще бъде връчен и през тази година, това ще стане по време на международния  фестивал „Океан от любов“. Предложенията за номинираните за Златен знак на Младежкия дом ще бъдат приемани от 1-18 март. Имате възможност да номинирате човек подпомагал дейността на Младежкия дом през изминалата година.