Моделът Ел Макферсън се нареди до знаменитостите Никол Шерцингер и Елизабет Хърли, като избра тоалет на българската дизайнерка и родена в Пазарджик Невена Николова. С елегантната рокля в черно Макферсън отиде на прочутия Виенски бал в австрийската столица. Тоалетът се състои от две части, като горната е изработена от черна дантела, плътно прилепнала по тялото и дълга пола.

„Полата е от жакард с висока талия и е със специална кройка за обем без кринолин“, казва Николова, цитирана от вестник „Монитор“. Дизайнерката облича и първата дама Деси Радева. В пост в Instagram Ел благодари специално на българската дизайнерка за тоалета си.

Ел е отишла на бала по покана на милиардера Рихард Лугнер, който всяка година кани различни знаменитости за придружители. Досега с него на бляскавото събитие във Виена са ходили дами като София Лорен, Джоан Колинс, Памела Андерсън, Парис Хилтън и други.

В тазгодишното издание участие взеха и Герхард Шрьодер и новата му съпруга Ким Со Йон, Кончита Вурст, австрийският канцлер Себастиан Курц, приятелката му Сузане Тиер, Зоран Заев и съпругата му Зарица, вицеканцлерът на Австрия Хайнц-Кристиян Щрахе и съпругата му Филипа и др.