Пищен концерт на пл. „Константин Величков“ сложи началото на днешния празничен ден в Пазарджик. Хиляди хора от града и общината се стекоха в центъра, за да станат свидетели на тържественото издигане на националния флаг послучай 141 г. от Освобождението на България от османско иго.

Акапелно изпълнение на химна на Република България чухме от ученичката Ивана Фердова от СУ“Петър Берон“, а към нея се присъединиха и присъстващите ученици и граждани. Чуйте изпълнението – ТУК

 

Насъбралото се множество бе поздравено от кмета на града – Тодор Попов, който припомни в речта си събитията от тези трепетни за всяко българско сърце дни и завеща да пазим не само спомените за славното отминало време, но и да ги претворяваме днес, когато страната ни също се нуждае от сърцати и борбени граждани, за да се възроди и поеме към още по-добро бъдеще.

Част от речта на кмета – ТУК. До него на подиума видяхме и народните представители от БСП – Надя Клисурска и Йордан Младенов, както и зам. областния управител Йордан Кожухаров, както и Константийския епископ Яков.

Бели гълъби и балони с цвета на националния трибагреник полетяха в небето на Тортата, а след това тя се превърна в сцена за пазарджишките танцови ансамбли. „Чудесия“, „Детство“, „Чавдар“, Ансамбъл „Пазарджик“ показаха впечатляващите си умения пред гражданите.

За да уважат паметта на героите бяха дошли и представители на различни партии и граждански сдружения.

03деца 03деца1 03деца-балони 03деца-кмет 03деца-коли 03деца-корица03деца-гинче-петя03деца-опълченци 03деца-торта1 03деца-торта2 03деца-торта303деца-торта4 03деца-тортата 03деца-чудесия03деца123 03деца1234