Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем А.К., на 29 г., за това, че на 5.03.2019 г. в гр. Пазарджик, в медицински кабинет, насочил нож към тялото на лекар и му отправил закани с убийство – престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 5.03.2019 г., в гр. Пазарджик, обвиняемият посетил кабинета на общопрактикуващия лекар Емил Величков, като поискал да му се издаде рецепта с лекарство под специален режим. Докторът отказал, понеже А.К. не бил сред пациентите му. Поради тази причина обвиняемият насочил нож към лекаря, заканвал се с убийство и отправял заплахи. Подаден бил сигнал в полицията, като А.К. е задържан близо до лекарския кабинет. По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели,  иззети са веществени доказателства- нож, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 8.03.2019 г., Районна прокуратура-Пазарджик ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.