07ренета1

Златното момиче на Пазарджик и лицето на регионалния спорт – Ренета Камберова вече е магистър по „Спортна журналистика“. Гордостта на областния град е родена през 1990 година в Пазарджик, тя е част от ансамбъла на България, който спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Рио.

В своята кариера с националния ни ансамбъл Рени има десетки медали от големи състезания, сред които освен олимпийския медал Рио, личат още световната титла в многобоя от първенството в Измир през 2014 година, световна титла на 2 ленти и 3 обръча от първенството в Монпелие през 2011, европейска титла от Баку 2014 и други.

Ето най-любопитното за едно от златните ни момичета от Рио:

Започва да се занимава с художествена гимнастика от 7-годишна. Признава, че като малка е мечтаела да тренира освен художествена гимнастика и фигурно пързаляне. Липсата на условия за трениране на пързалянето обаче предопределят избора й. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в клуб “Диляна” с личен треньор Величка Петкова. След това се състезава за СКХГ “ Илияна” София. Висока е 170 сантиметра, колкото са високи манекенките на хитовото списание „Квеле“. Участва в 4 световни първенства, от които има общо 8 медала. Тя е най-младият почетен гражданин на своя роден град Пазарджик.

Златното ни момиче има профил в Instagram, където е доста активна.