Ана ГРОЙС, PZdnes.com

На продължаващия в Бирмингам – Англия турнир от Супер сериите по бадминтон “All England”
с награден фонд 1 000 000 $, състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” Стефани и Габриела Стоеви успяха да запишат нова и изключително ценна победа, този път над двойката от Тайланд -Супаджиракул/Таератаначай с 21:18/25:23. В един изключително оспорван двубой, в който решаващо бе концентрацията във финалните точки на всеки от геймовете и психическа и физическа устойчивост демонстрирана от момичетата, за да затворят мача с 2:0.

Така Стефани и Габи се класираха за четвъртфинала утре, където ще срещнат победителките от срещата между японките – Фукушима/Хирота или французойките – Лефел/Тран, които играят по-късно днес. По-очаквано е това да са състезателките на Япония Фукушима/Хирота , които са водачки в схемата на турнира, а и са номер едно в Световната ранглиста.

Победата на нашите момичета е с много висока стойност, заради спечелването на много важни точки за Световната ранглиста на двойки жени, а също така заради попадането на четвъртфинал на турнир от Супер сериите от такъв висок ранг. Голяма е и вероятността те да са единствената двойка от Европа в осмицата на двойки жени, което е от изключителна важност от тук нататък за набирането на точки за класиране за Олимпиадата в Токио.