Кметът на Стрелча Стойно Чачов ще даде пресконференция в петък, това ще стане в присъствието на партийния му шеф Румен Петков. След вчерашната акция по издирване и изземване на документи и компютри от сградата на Община Стрелча, днес прокуратурата запази мълчание. Все пак стана ясно, че е образувано досъдебно производство по обвинение за принуда, но обвинения все още не са повдигнати срещу градоначалника.

В причина за скандала се превърна обвинение от страна на главния инжинер на общината, който е внесъл писмен сигнал, за това, че преди три години е бил принуден да напише и подпише собственоръчно молба за доброволно напускане, която била депозирана в деловодството. По този начин Стойно Чачов държал в подчинение общо 17 души, които останали в администрацията от предишното управление.

Тепъва експертизи ще изясняват дали заявленията за напускане са били подписани от хората, за които се твърди, че са ги подали напълно доброволно при встъпването в длъжност на настоящия кмет. По закон обаче за това деяние се предвиждат до 6 години затвор, ако то бъде доказано, заяви още вчера говорителят на Главна прокуратура – Румяна Арнаудова.

Стойно Чачов: За пресконференцията

Във връзка с проверките, които бяха извършени вчера в сградата на общинска администрация Стрелча, уведомявам медиите, че заедно с лидера на АБВ Румен Петков ще дадем пресконференция в петък-15 март, от 13 часа, в централата на АБВ-София, която се намира на ул. „Врабча“ 23.