С лекота фаворитът в редовното класиране Хебър надигра гостуващият осми в битката за Суперлигата – Дунав на собствен терен в спортна зала „Васил Левски“. Малко повече от час време бе необходим на момчетата на Атанас Петров, за да покажат истинския си облик пред любимата публика. И ако по време на редовното първенство играта на „тигрите“ бе на приливи и отливи, в оставащите до края срещи те наистина ще дадат всичко от себе си, за да достигнат до мечтания финал.

В рамките на редовния сезон двата отбора са играли две срещи. В първия мач между двата тима волейболистите на Дунав за малко не успяха да победят Хебър, като отстъпиха с 2:3 гейма на свой терен. Във втория двубой от сезона на пазарджиклии отново не им беше лесно, като надделяха след равностойна битка с 3:1.

Ето и резултатите от трите гейма в днешната среща -(25:19) – (25:21) – (25:21).

Със срещата в Пазарджик днес стартираха 1/4-финалните плейофи в първенството по волейбол. В тази фаза участват първите осем отбора от класирането след редовния сезон, като отборите са в двойки по следната схема: 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5.  Играе се до две победи от три мача. Тимовете, заели по-предно класиране, имат домакинско предимство. Останалите срещи от първите сблъсъци са утре, 20 март. Реваншите са на 23 март, а при достигане до трети мачове в двойките те са насрочени за 26 март.