За първи път през 2019 г, от 24 до 29 юни Община Панагюрище и „Тракийски хотелиери“ ще отворят вратите на възрожденския град, за да посрещнат първия за годината  Milan Academy Junior Camp. В разгара на морския сезон, инициативата ще продължи в град Несебър с два лагера – от 2-ри  до 7-ми юли и от 6-ти о 11-ти август на базата на ОФК Несебър на входа на  Слънчев бряг.

За осма поредна година организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria дадоха старт на кампанията за 2019 година. В присъствието на деца, родители и журналисти,  на официална пресконференция в столичния хотел „Земята и хората“, най-авторитетния и голям детски футболен форум в България обяви имената на шест деца, които са участвали в лагерите през 2018 г. и след броени дни ще заминат на базата във Висмара, за да участват в Milan Camp Day заедно със своите връстници от цял свят.  Избраните деца са Стивън Горинов, Калоян Иванов, Филип Тумбалов, Алекс Божилов, Димитър Димитров и Франческо Калия.

Специално за събитието, за да обяви иманата на децата и да предаде за пореден път високата оценка на Milan Academy на г-н Ивайло Рачев и българския екип, в София пристигна един от най-авторитетните треньори от Академията от Милано г-н Вирио Перели.

Своята подкрепа за Milan Academy Junior Camp Bulgaria заявиха в своите изявления и вице посланика на Италия в България  г-н Франческо Калдероли и президента на Италианската търговска камара в България г-н Марко Монтеки.

Сред официалните лица бе и г-н Георги Маринов – президент на ОФК Несебър, който заедно с г-н Николай Димитров, кмет на община Несебър, за втора порена година ще  бъдат домакини на събитието в морския град.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят.

В лагерите в България през 2018 година участие взеха над 260 деца, а през 2019 в трите предстоящи издания, организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria очакват повече от 350 деца от България, Русия, Украйна и Балканите.

Повече информация очаквайте на официалния сайт на Milan Academy Junior Camp Bulgaria – www.milanacademyjuniorcamp.bg

21панагюрище221панагюрище 21панагюрище1