Настоящият кмет на Пазарджик – Тодор Попов ще се кандидатира за градоначалник на предстоящите през октомври местни избори. Този път той отново ще бъде независим кандидат, както и при предходните му кампании. Културата и спорта са следващите приоритети за града и общината. Това бе оповестено лично от Тодор Попов на пресконференция в БТА. Вижте най-важните акценти от изявлението на кмета.

„Политика се прави от хора, а не от партии. Движещата сила в политиката е човекът и той е в основата на всеки един успех. За мен е важно, когато става дума за местно самоуправление да работя за хората, аз винаги съм бил последователен и амбициозен, в местната политика един отговорен човек най-лесно постига целите, които си е поставил. Уважавал съм винаги партиите, защото без партиите няма как да функционира една политическа система, но аз винаги съм смятал, че партийната принадлежност в някаква степен те ограничава.

Нито една дейност не трябва да бъде самоцел в живота, аз се кандидатирам, защото смятам, че имам екип и програма, която мога да следвам. Зачитам успеха на всеки, който се занимава с политика, защото всеки един успех трябва да бъде уважен. Независимо от всичко, аз през годините съм минал през много неща, които са ме направили много по-мъдър. Човек трябва да е балансиран и да уважава гледната точка на хора, които имат екзотични виждания за развитието на обществения живот.

Аз съм еманация на доверието на хората от нашата община. Имал съм периоди, в които съм си мислил, че слънцето изгрява и залязва с мен, получил съм драматични уроци, но всичко това ме прави по-мъдър и затова смятам, че трябва умно да използваме всичко, което ни се предоставя като възможност от страна на Европа. Европа трябва да избере дали да бъде единна или популистко – идиотски разделена. Смея да твърдя от позиция на опита, ако не запазим Европа ни чака доста проблемно бъдеще. Обречени сме да ни намачкат зловещо. Европейските избори са важни и трябва да гласуваме на тях.

Аз уважавам всяко едно усилие, на всеки един, който има самочувствието да се кандидатира, защото иска да бъде полезен, но ще продължи този, който има най-много доверие и така е редно да бъде.

През следващия месец, ще събера всички Тодор Поповци и ще ви ги представя. За да избегнем появата на мои съименници в следващите местни избори. Това миналия път беше весело и глуповато, но доста обидно и за мен, и за тези, които го направиха.

Очаквам дежа вю от минали години, но този път ще се явя много по-подготвен, искаме да спечелим мача с три на нула, а не с едно на нула и дузпа в деветдесетата минута. Тук подценяване от моя страна няма да има, който иска да ни подкрепя е добре дошъл, който иска да ни е опонент, също е добре дошъл.

Считам, че след като сме натрупали този опит, можем да бъдем полезни за още по-важни неща от развитието на държавата. Считам, че през този мандат постигнахме доста неща, но най-големия отчет е дали хората одобряват политиките и нещата, които правим. Удовлетворен съм от този мандат, но съм дълбоко убеден, че по-доброто за всички предстои.“