Къщи и апартаменти на цена от 200 000 до 999 999 евро се предлагат в Пазарджик установи репортерската ни проверка. След завихрилия се скандал с „Апартаментгейт“ решихме да проверим дали и тук има апартаменти с вътрешен асансьор, но се оказа, че все още нито една строителна фирма в града не предлага подобни екстри.

Проверка в агенциите за недвижими имоти извади на показ истински архитектурни бижута и домове, които надминават и най-смелите ви представи за лукс. При това те съществуват паралелно с олющените къщи и сиви блокове от соцвремето.

200 000 евро е цената на двуетажна къща в кв. „Вароша“, срещу парк – остров „Свобода“. Къщата е построена в 1904 г. по проект, изработен във Виена, Австрия за семейството на голям местен предприемач. Домът разполага с 670 м2 РЗП, дворно място цялото 615м2, с пълноценен избен етаж, с 2 гаража, изход на две главни улици, два входа, инсталирана ел. мощност 120 кВт, подменени ел. и В и К инсталации, подходяща за семеен дом или офис. Имотът е реално поделяем, твърди собственикът.

28попсоколова

Сто хиляди евро повече искат наследниците на Попсоколовата къща в Брацигово. Съхранена и реставрирана, запазила духа на Априлското възстание, в къщата са се провеждали събрания, на които са присъствали Васил Левски, Васил Петлешков и други видни революционери.

В къщата има таен параклис с иконостас и скривалища използвани от четниците за укриване от турците. През 2009 г. къщата е реставрирана във вида в който е била преди 160 г. , като е запазена нейната история и автентичност.

Къщата е на 2 етажа. На приземния етаж е разположена механа с изба с капацитет 50 човека, подходяща за семейни празненства, бар, музикална уредба и телевизия. За прохладните летни вечери има лятна градина. На първия етаж има две стаи обзаведени в традиционен стил с една баня и тоалетна. На втория етаж има 3 спални и баня.

Една изключителна къща, намираща се в близост до гр. Пазарджик, на 500м от р. Тополница и р. Марица се предлага от пловдивска агенция. Къщата е на два етажа с РЗП – 900кв. м. и двор-1360кв. м. На първи етаж са разположени кухня, трапезария и хол, обединени в едно отворено помещение, с площ от 114кв. м. Тук се намира и остъклена зимна градина /35кв. м. /, офис /28кв. м. /, две тераси /3кв. м и 20кв. м. /. На втори етаж се намират 4 спални, 3 бани, кабинет, просторен дрешник/23кв. м. / и мокро помещение с пералня и сушилня Миеле. В приземния етаж е разположен спа-център със сауна, парна баня, хамам и фитнес. Има голям гараж с автоматична врата и площ 44кв. м. Цялата къща е изпълнена с висококачествени материали – травертин, врачански камък, зелен гранит лабрадолит и полускъпоценен оникс, маслинов паркет, оборудвана е с висок клас електроуреди енергиен клас ‘А’ , обзаведена изключително луксозно по дизайнерски проект.

Всички бани са облицовани с травертин, с поръчкови мивки с медни орнаменти и подово отопление.
Имотът разполага с барбекю и басейн с размери 12 х 4, 5м, облицован с порцеланови плочки, оборудван с инфрачервена лампа, джакузи, отоплителна система. Изградена е септична яма с обем от 16куб. м. Имотът е снабден с чилър, вода-вода и централна инсталация за филтриране и омекотяване на вода. Къщата се рекламира като изключителен имот за хора с вкус и възможности. Цената е 999 000 евро.
Никъде обаче в този имот не видяхме библиотека. 

28къща 28къща1 28къща2

28къща3 28къща4 28къща5 28къща6