Трима са починали  и двама са ранени, в това число и дете в резултат на пътен инцидент. Катастрофата е станала снощи около 21.30 ч. в района на 89-ти километър от АМ „Тракия“. Движейки се от София по посока за Пловдив 34-годишната К.З. от Сливен загубила управлението над лек автомобил „Нисан“.

Във въпросния участък има строително-ремонтни дейности, като трасето е обозначено със знаци, табели и светещи бализи. Возилото е навлязло в ремонтираното пътно платно, а от там е паднало през моста в коритото на река „Елшишка“. От катастрофата возилото се е самозапалило. Към мястото незабавно са насочени автопатрули на „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на РСПБЗН-Пазарджик и линейки на „Спешна помощ“.

В резултат на инцидента са загинали водачката на автомобила, пътуващите с нея Ф.А.- 58г. от ловешкото село Бежаново и 54-годишната Е.А. от същото село. В МБАЛ-Пазарджик са транспортирани съпругът на шофьорката А.З.- 37г. от Сливен и 10-годишната им дъщеря. Пожарът възникнал от катастрофата е изгасен бързо от пожарникарите, предвид на близостта на бензиностанции наблизо. На мястото е извършен оглед, образувано е дознание.