За около час Хебър успя да покаже на гостуващия Добруджа07, че когато реши да играе няма кой да се изпречи пред него. „Тигрите“ взеха максималното от домакинството си, след като вчера победиха с 3:0, а днес повториха резултата си и недвусмислено заявиха претенции за първото място в Суперлигата, което вече им бе предречено от кмета Тодор Попов.  Срещата се игра в пазарджишката зала „Васил Левски“, като трибуните отново бяха пълни до краен предел и отново бяха седмият активен състезател в играта.

На старта на играта на игралното поле за Хебър по традиция видяхме Брадли Гънтър, Стойко Ненчев, Александър Ляфтов, Александър Симеонов, Венцислав Рагин, Иван Станев и Петър Каракашев. Най-резултатни бяха Брадли Гантър, Александар Ляфтов и Венцислав Рагин.

В тази фаза се играе до три победи от пет мача, като се започва с две поредни домакинства в серията за по-предностоящите отбори. Следващата среща с Добруджа07 ще бъде в Добрич. За този мач Хебър осигурява безплатен транспорт за феновете, но желаещите да отидат ще трябва да си осигурят нощувка. Гостуваме в петък (5-и април) в Добрич, при което ако Хебър отново победи се класира директно на финал, а при загуба се играе втори мач там, в събота (6-и април).

„Подкрепата на публиката бе невероятна и ние благодарим на феновете за това. Удоволствие е да играеш пред такава публика. Тя ни даде страхотна подкрепа. Друго е настроението и мотивацията с такава поддръжка. Ще се борим за нова победа пред нашата публика.“ – заяви минути след срещата треньорът Атанас Петров.

Semifinals, Match 2
Pazardjik, 1 April 2019, Game start 18.30 – Game Over

 

Set 1

Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
(HEB19) HEBAR Pazardjik 3 25 25 25 75
(DOB19) DOBRUDZHA 07 0 19 15 19 53

По всичко личи, че на финала на Суперлигата Хебър ще играе с Нефтохимик 2000, те също повтарят мача си от вчера, като до момента бургазлии водят с два гейма и са на път да вземат третия. А Нефтохимик, както се казва „вече сме ги били“. Измъкнахме им Купата на България, припомнете си това – ТУК

01хебър-волей1 01хебър-волей2