Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В спортният комплекс Аквалайф в Кранево се проведе първият кръг на Държавното първенство по модерен петобой за възрасти под 17 и под 19 годишни.

Състезателите на СК”Шампион”с отлични резултати отново станаха най-титулуваният български отбор и се завърнаха с цели четири отборни купи и два индивидуални медала. В групата състезатели под 17 годишни с дисциплини плуване 200 св. стил и комбинирана дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби шампионска титла при момчетата спечелиха Любомир Германов, Ангел Франгов и Радослав Христов, като не оставиха никакъв шанс на преките си  конкуренти – домакините от Одесос и Черно море.

През юли в София ще се проведе Световно първенство и всички състезатели се бореха за квоти, като участие взеха дори и изявени шампиони по плуване. Това направи победата ни още по-ценна. Индивидуално Любомир Германов се класира на 3 място, Ангел Франгов на 4, Радослав Христов на 7, Емил Грозданов на 8, Георги Рангелов на 14, а Александър Тодоров на 18.

Втори отбор момчета се класираха на 5 място. При момичетата спечелихме вицешампионска титла в състав Михаела Зонова, Виктория Пенева и Йоана Бабачева. Индивидуално Михаела Зонова се окичи с бронзово отличие, Йоана Бабачева е на 7, Виктория Пенева на 8, а Цветелина Начева на 9 място. С тези си класирания, малките ни по възраст състезатели придобиха право да се състезават и в по-горната възрастова група, с  17-18 годишни момичета и момчета.

Там дисциплините бяха плуване 200 св.стил, фехтовка и комбинирана дисциплина четири по 800 бягане с четири стрелби. И двата ни отбора в силна конкуренция се класираха на 2 място отборно и спечелиха още две вицешампионски титли.

Момчетата в състав Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов се окичиха със сребро. В индивидуалната надпредвара на 5 точки от шампиона на 4 място се класира Любомир Германов, Емил Грозданов на 5, Ангел Франгов на 10, Радослав Христов на 11 и Георги Рангелов на 25 място.

Момичетата в отбор Никол Бечева, Йоана Бабачева и Михаела Зонова се класираха на 2 място. Резултатите на шампионите са повече от радващи и дават надежда за бъдещи високи спортни успехи.

01шампиони 01шампиони201шампиони3 01шампиони4