02кобрата

Незнаен майстор на колажа създаде нов „шедьовър“ вплитайки ликовете на Кубрат Пулев и Джени Суши в известното платно на Густав Климт – „Целувката“. „И макар целувката наистина да излезе „златна“ за нашия боксьор, мнението на непредубедените е, че г-жа Равало не може да се похвали с поведение на монахиня. От публикуваните до тук видеа от нощта на мача между Кобрата и Дину, ясно се вижда колко е била смазана от сексуалното посегателство въпросната репортерка.“ – коментира посетител на социалната мрежа Фейсбук.

Джени Суши и адвокатката ѝ Глория Олред предявиха претенции към българския боксьор, след като той я целуна по време на интервю след победата му над Богдан Дину в Калифорния. В отговор от щаба на Пулев публикуваха видео, на което се вижда как Дженифър Равало танцува предизвикателно на партито на българите след мача и въпросното интервю.

Иначе картината на Климт е от „Златния период“ в творчеството му, белязан от позитивната реакция на критиката и е най-успешният за художника. Названието произхожда от позлатата, използвана в много от работите му, от „Дворецът на Атина“ (1898) и „Юдит“ (1901) до най-известната от този период – „Целувката“ (1907 – 1908).