ЦСКА (София), Люлин Чес и „Радецки“ (Козлодуй) пристигат с детските си формации в Панагюрище

„Прекратяваме записването за участие в VI – тия международен турнир по шахмат посветен на 143 години от Априлската епопея. Имайки предвид неочаквано големия брой състезатели изявили желание да участват в турнира, пред нас организаторите предстои да осигурим материална база за участие на всички направили заявка.“ коментира председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков  „С уважение и благодарност към всички любители на шахмата заявявам, че това е най-масово посетения и втори международен турнир в България. Добрата организация, приятелска атмосфера и професионализъм на организаторите привличат все повече и повече участници.“

До момента записалите се за участие шахматисти са 120. Гръцкият клуб „Спартакус“, ШК „Шумен 2005“ и „Люлин Чес“ ще подпомогнат реализирането на турнира с осигуряване на шахматни комплекти и часовници. От зала „Арена Асарел“ ще осигурят общо 60 маси и 120 стола, разположени в две съседни помещения.

Децата на ШК „Оборище“ провеждат интензивни тренировки всеки ден. „Радецки“ (Козлодуй), ЦСКА (София), ШК „Пловдив“ и Люлин Чес (София) пристигат в Панагюрище с детските си формации, за да премерят сили. Най-силна конкуренция в турнира се очертава именно при децата.

ШК „Оборище“ информира, че са възможни трудно достъпни участъци за движение по пътищата. Причина за това е натовареността на улиците на извършваните в момента строително-ремонтни работи. За осигуряването на сигурно и безопасно парко място, организаторите препоръчват използването на платения паркинг към спортна зала „Арена Асарел“.

Повече информация за програмата на 05-07 април и възможностите за настаняване може да намерите в Регламента на турнира публикуван във фейсбук страницата на ШК „Оборище“.