Телата на четиримата български граждани са открити вътре в разбилия се самолет, съобщи македонският сайт vecer.mk. Те вече са извадени от „Чесна“-та и са транспортирани за аутопсия, която трябва и да удостовери самоличността на хората, които е трябвало да пътуват с летателното средство. Още вчера македонските медии разпространиха информация за самоличността на жертвите – Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дъщери Биляна и Гергана. Те са излетели от Охрид, а връзката с тях е била прекъсната около 16.30 ч. македонско време.

Видео – ТУК

03катастрофа1

Трагедията се е разиграла на около 5 километра северозападно от връх Солунска Глава в Македония, на около 80 км южно от Скопие, като по първоначални данни самолетът се е самозапалил. Причината за инцидента тепърва ще се изяснява, а една от  версиите е, че от летището в Скопие са отказали коридор за кацане на Бошнаков, който сам е пилотирал машината си.

Мястото където се е разбил самолетът е било установено още вчера около 19 ч., но поради лошите метеорологични условия издирването на телата на пострадалите бе отложено за тази сутрин.

Моделът на „Чесна“P210N е с херметизирана кабина, четири прозореца от всяка страна, с 310 к.с. (231 кВт) двигател Continental TSIO-520-AF, произведен 1978-83, Самолетите CESSNA – Skyhawk са най-произвежданите в света.
Има репутацията на най-сигурният в своя клас и за да гарантираме още повече сигурността ви навигационната система е от най-висок клас, сочат на сайта си производителите. Класическото горно разположение на крилете е изключително благоприятно за неговата стабилност в полет, предоставя отлична видимост, както и удобен достъп до кабината.

03чеснаP210N03навигаця