Загиналият при самолетната катастрофа от 2 април бизнесмен Георги Бошнаков е родом от Белово. В родното си място и той, и съпругата му Калина и двете им дъщери Гергана и Биляна, ще бъдат запомнени като изключително топли, земни, весели и гостоприемни хора, съобщи „Пазарджишка Марица“.

Къщата на Бошнаков на ул. „Христо Ботев“ неведнъж е събирала приятели и съседи на раздумка под двата сенчести прекрасни навеса на двора. Участници в тези типично нашенски събирания дори с тъга споменават „Шенгенския коридор“, както шеговито Георги наричал пътя през комшулуците (малки врати в оградите) между близките къщи, по който за по-пряко влизали в дома му гостите.

Човекът ще бъде запомнен и като невероятно скромен – никога не се хвалел нито с успехите си, нито с богатството си. За това, че се е замогнал и преуспява, беловци научавали от странични източници. Самият той обаче не говорел по темата, но за сметка на това умеел да общува прекрасно с всякакви хора като с равни.

В неделя, 31 март, бил в имота си. Окосил тревата на двора и споменал, че трябва да бърза, защото искал да заведе жена си и децата си на разходка. Вероятно е ставало дума за фаталната самолетна визита в Македония, завършила със смъртта на четиричленното семейство.

Георги Бошнаков е единствен син на покойния вече инж. Ангел Бошнаков и педиатърката д-р Вера Бошнакова. Родът им е голям и много от хората в него са успели и уважавани. Майка му е възрастна и доста болна, а близките им се чудят как ще понесе мисълта, че е изгубила наведнъж и сина си, и снаха си, и двете си внучки.

Бошнаков е крупен предприемач с няколко успешни бизнеса, включително производства на плоскости и пелети от отпадъци. Съпругата му Калина Корнажева е известна столична адвокатка.

Припомняме, че те загинаха на 2 април следобед при опит да се върнат със самолета от Охрид в София. Машината попада в силна турбуленция и се разбива до връх Солунска глава близо до границата с България.

Публикацията на „Пазарджишка Марица“ – ТУК