Къщички и катерушки за домашната котка може да си направи всеки любител на животни. Идеи за това има както в специлизираните списания, така и в интернет. В повечето от случаите котката вкъщи не е само една, а при това положение пространството за игра трябва да бъде повечко. Ето защо много хора решават да „подарят“ поне една стена за игра на мяукащите си питомци.

Котешкият дом може да бъде създаден от дъски, плат и дори картон. Впрегнете своето въображение и вижте тези идеи.

04котки1 04котки2

Ако можете да осигурите на всяка котка място за спане и отмора, ще бъде още по-добре. Котките обичат да имат на разположения места, където да могат да се катерят, да се крият и разбира се да си поспят. Вашият домашен любимец обича да има свое собствено пространство, а когато къщите за котки  изглеждат толкова красиво, това ще допадне и на вас, а също и на децата.

Същите катерушки можете да поставите и под навеса на двора, ако не пускате „пухчовците“ вътре, а това означава, че така ще можете да осигурите на котката си лично пространство както вътре, така и на двора, или в градината.

04котки04котки4

Котките харесват усамотението и се радват на подареното им лично пространство.

04котки504котки7

Котките обичат да се сгушват, а понякога и на необичайни места. Също така предпочитат да се занимавате с тях, вместо да се опитвате да четете, докато те се катерят върху или се пъхват под книгата ви.

04котки8 04котки9 04котки10

Самото присъствие на мъркащи котки помага за по-бързо зарастване на рани и на счупени кости. Проф. Клинто Рубин установил, че звук в диапазон от 20 – 50 херца стимулира растежните процеси в костите. Това са наблюдения на специалистите от неговия екип в Института за общуване с животните в Северна Каролина. Те допускат, че мъркането наподобява на лечение с инфразвук, който отключва оздравителните механизми.

Най-често котките се чувстват изключително добре, когато край тях има и деца. Но това важи май за всички домашни любимци и животни. Те имат начин да проумеят, че малките човешки същества няма да им причинят нищо лошо.

04котки1904котки20

Но това може да се каже и за малките на котките, които с радост общуват дори с птици, които иначе си похапват с удоволствие. Особено ако са дворни котки.

04котки17 04котки18

04котки15 04котки16