В петък и събота в Стара Загора, в зала „Иван Вазов“, се проведе традиционният 14 по ред Международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“.

В него взеха участие над 450 състезателки от страната и чужбина. Ансамбълът на Девойки младша възраст от СКХГ „Диляна Прима“ направи своя дебют на това оспорвано състезание на съчетание с топки и се класираха на седмо място. На крачка от медала остана и малката грация Александрина Митева с индивидуалното си участие на БУ и въже.

Тя едновременно с това , взе участие и в ансамбъла за ДМВ. За първи път съчетанието си на лента ни представи и Адриана Данова, изигра го с изключитена харизма и без грешка и успя да се класира на трето място с бронзов медал, в многобоя остана пета. Никол Трендафилова успя да изиграе изключително артистично своите две съчетания, но в предвид силната конкуренция успя да се класира на 7 място.

Треньорите на СКХГ „Диляна Прима“ са изключително доволни от представянето на своите възпитанички и още от понеделник започват усилена подготовка за предстоящото държавно първенство „Златен Обръч“ в Пловдив.

Дара Стоянова, рано сутринта днес получи травма и не успя да вземе участие в турнира, но неотлъчно беше до своите съотборнички за подкрепа.

06диляна 06диляна1 06диляна2 06диляна3