Пазарджишката художничка Гергана Лазарова ще представи най-новите си творби в Пещера, в четвъртък, 11 април. Това ще се случи в галерия „Проф. Веселин Стайков“, в 18 ч. Ценителите на изобразителното изкуство ще видят картини изработени с акварелна техника и маслена живопис.

Гергана Лазарова е родена на 27. 02. 1982г. в град Пазарджик. През 2000 г. завършва специализираната паралелка по изобразително изкуство в училище СОУ “Георги Брегов” гр. Пазарджик. През 2003 година завършва колежа по изобразително изкуство “Св. Иван Рилски” в гр. Дупница. През 2006г. завършва висшето си образование /степен магистър/ по специалността „Педагогика на обучението по пластични изкуства” в университета „Епископ Константин Преславски” в град Шумен.

Работила е с галерии в София и в други градове в България. Участвала е в редица самостоятелни и колективни изложби в галерия „Ровър” – град Пазарджик. Участвала е в пленери в България, Турция /Истанбул/ и Италия /Челе ди Булгериа – 2017 г./. Непосредствено след участието и на пленера в Италия е издаден каталог с нейни живописни картини.

Ползва разнообразни материали за рисуване, като рисувано стъкло, текстил, дърво, керамика, акварел и туш, акрил, маслени бои, полимерна глина и различни природни материали. Като проектант- конструктор в гр. София е работила в сферата на дизайна и вътрешния интериор. В момента работи в областта на декупажа и в изработката на бижута и облекла. Танцува джаз и класически балет от тригодишна възраст в частни професионални школи. Сега има школа за класически балeт, където обучава деца от 3 до 14 – годишна възраст.