09еди дост

Задържаният по време на полицейска акция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици в събота, е ексфутболистът от „Хебър“ и настоящ играч в „Балкан“ – Варвара Еди Дост, установи проучване на PZdnes.com. Според криминалисти той е бил дилър на средно ниво, а в мрежата му са оплетени стотици малолетни и възрастни хора от региона. Двадесет и шест годишният Еди Дост е брат на Ерол Дост, който играе в тима на „Лудогорец“.

Припомняме че екипи от сектор „Криминална полиция“ задържаха дилъра, а при проверката на апартамента му били открити девет полиетиленови пликчета съдържащи суха листна маса от глави и съцветия. При направения полеви наркотест се оказало, че става въпрос за марихуана.

В жилището са открити още над 77 000 лева, 4755 евро, неголямо количество британски паунди и щатски долари. Предстоят действия за изясняване произхода на парите. Служители от сектора са засекли и заловили тийнейджърка и 37-годишен мъж от областния град с неголеми количества марихуана, които са негови клиенти.

На един от входовете към областния град автопатрул от полицейския участък „Изток“ спрял за проверка лек автомобил, управляван от пазарджиклията К.М.- 41г. Мъжът съхранявал в себе си полиетиленов плик с бучка светлокафяво вещество, което се оказало хероин. Теглото на намерената дрога е малко над 6 грама. Спрямо Еди Дост се води разследване за разпространение на наркотични вещества.