Половин милион лева трябва да инвестира фирма „Брокс“ в камиони и контейнери през тази година, съобщи кметът Тодор Попов предаването „60 минути“. „Ще бъда абсолютно настоятелен и категоричен по отношение на тази задача“-заяви Попов.

Припомняме, че „Брокс“ замени осемдесет от най-амортизираните съдове за отпадъци, като подмяната ще продължи. Концесионният договор с „Брокс“ ООД  за сметопочистване и извозване на битови отпадъци в Пазарджик и селата Ивайло, Мокрище и Главиница бе удължен с още 5 години. По този начин се цели избягване на риска градът и посочените села да останат без тази услуга за неопределено време, в резултат на продължителни обжалвания по нова концесионна процедура.

„Искам да помоля нашите съграждани: нека проявим чувство на отговорност и да се грижим за опазването на чистотата. Трябва ди имаме отношение по този важен въпрос. Омръзна ми да гледам как хората си хвърлят чашата от кафето и фаса не в коша, а до него. Повярвайте, това е важно и ние смятаме да продъжим екодейностите по опазването на чистотата на града и общината. Ще продължим кампаниите „За чист и зелен Пазарджик“, както и образователните кампании за сметоразделянето“, каза Попов.

Глоби ще има за цели входове, ако те не почистват и не поддържат пространствата пред домовете си и градинките около тях. Служители на общината ще направят обход и след предупреждения, ще дойдат санкциите. Тези, които поддържат чиста физическата среда около домовете си – ще получават привилегии, а останалите ще трябва да плащат. „В предишните си мандати съм глобявал цели блокове и не само в Пазарджик, а и в селата.

Екопатрулите ще заснемат състоянието пред блока Х, няма значение кой е хвърлял и кой не, глобата ще е обща. Има домоуправители, чиято задача е и точно тази да знаят и да поддържат. На помощ ще дойде и видеонаблюдението, което се монтира вече в града. Омръзна ми да страдаме от малка група хора с асоциолно поведение. За тези, които обгрижват града си ще има стимули, ние всички сме едно семейство.“ – допълни Попов.