20колаАко обичате да шофирате и в същото време носите дух на авантюрист, то това е сигурен знак, че ще харесате най-новата мода – преустройването на стари автобуси, ванове и камиони в дом на колела. Звучи странно, но само на пръв поглед. Хората, които могат да си го позволят се впускат в начинанието, защото така имат възможност да живеят там, където в момента им се иска. Мястото може да бъде планина с тучни поляни, а също така и самотен плаж край морето или красиво езеро. Какво обаче трябва да направите, за да постигнете всичко това?

Трябва непременно да се свържете с  „Van Clan“ обществото, защото ще се възползвате от безценните съвети на хората вече преодолели този път. Първата съблазан на живота на колела е свободата. Желанието да избягаш от всеобщите проблеми, стреса и ограниченията, които редовно ни сервира „реалният живот“. Тези мини къщи използват икономичния дизайн на пространството, за да отговарят на всички нужди. Фурните, гардеробите, леглата и разгъващите се бюра се вписват в тези прекрасни мобилни жилища, а най-често задаваният въпрос е – колко струва това?

Цената не е ниска, но вие сами можете да определите своя бюджет. Най-напред трябва да изберете превозното средство, което възнамерявате да трансформирате. Може да го вземете и на много ниска цена, стига да сте склонни да инвестирате разумни суми, в обновяването на двигателя и други важни части от вашето жилище на колела. Преоборудването ще ви отнеме от една до три години, тъй като ще трябва да бъдете особено внимателни. Вашият дом не само трябва да е перфектно превозно средство, но и място, в което с удоволствие можете да прекарате месеци и дори години.

Предварителното проучване на законодателната база ще избегне неприятни ситуации при завършване на строителството. Видът транспорт, размерите на корпуса на колелата трябва да съответстват на действащите разпоредби.

В началния етап се определя броят на наемателите, за които ще бъде проектирана подвижната конструкция на къщата. Като се започне от това, се избират транспорт и интериор. Можете да създадете подробен план на хартия. Опростяването на изпълнението на проекта на дома на колела ще помогне на специализирани компютърни програми.

 

21кола21кола221кола321кола421кола5

Ако следвате установените стандарти, подвижен дом на колела трябва да осигури легла за двама до осем души и да има компактна кухня. Другите предимства на цивилизацията, предвидени в традиционните жилища, варират в зависимост от избрания модел. Повечето проекти включват:

  • мивка и газова печка;
  • рафтове и шкафове;
  • фурна.

Привържениците на комфортните условия на живот предлагат луксозни модели на жилища на колела, оборудвани с:  грил и микровълнова фурна; баня, направена на базата на био-тоалетна; мивка и душ.

С достатъчна площ от конструкцията опашният участък е оборудван с отделна стая с U-образно обзавеждане. Седалките за шофьора и пътника в къщата на колела са подвижни, което осигурява допълнителна площ по време на паркирането. Предшествениците на неконвенционалните мобилни жилища са микробуси, чийто дизайн е подчинен на нуждите на пасторалистите, серийното производство на къщи на колела започва през 1938 г.

Преди да започнете да изпълнявате плана за създаване на къща на колела със собствените си ръце, трябва да проучите степента им и да изберете оптималния дизайн, който може да бъде – ван, ремарке, къщи, съчетани с кабина на водача.

 20къща1 20къща2