Двуместен безмоторен самолет падна в землището зад стадиона на пловдивското село Оризари, около 10.20 часа тази сутрин. Самолетът е марка „Зодиак“, двамата мъже в него са излетели от летището в Белозем. Единият от загиналите е собственикът на летателното средство. За самоличността на спътника му няма информация. Самолетът е трябвало да участва в изложеие на безмоторни самолети, полетът е целял да бъдат поздравени участниците в състезанието. Самолетът е прелетял ниско над тях, в момента когато се е отчупило едното крило.

Злополуката е станала в близост до населеното място, но далеч от къщи и хора в селото. Загинали са и двамата в самолета, съобщиха от МВР. Единият е пилотът – мъж, за другата жертва все още няма информация. Към момента текат огледи.

На място веднага е пристигнала линейка. Противoпопожарната служба и полицията също са там, районът е отцепен. Сигналът за инцидента е получен малко след 10.20 ч, a минути преди той да стане самолетът е бил забелязан да кръжи в кв. „Кършияка“ в Пловдив, сигнализираха очевидци.