Лицето на спорта в Пазарджик, олимпийската шампионка от Рио, златното момиче на художествената гимнастика – Ренета Камберова ще предава опит на млади дарования от Панагюрище. Рени е поканена да обучава малките гимнастички на летен лагер заедно със своята съотборничка и приятелка Християна Тодорова.

Двете световни и олимпийски шампионки имат за цел да подпомогнат спортистките от спортен клуб по художествена гимнастика Мери Денс – Панагюрище, а целта на лагера е повишаване на нивото на спортното майсторство на децата и усъвършенстване на работата им с тяло и уреди. Младите панагюрски надежди ще имат още часове по актьорско майсторство, балет, народни и модерни танци. Всички тези умения са изключително важни за съвременните състезателки по художествена гимнастика, каза преди дни по време на Световната купа в София Илияна Раева.

Ако в средата на миналия век водещо при оценяването на гимнастичките е било умението и техниката за боравене с уредите, в края на века по времето на „златните момичета“ на Нешка Робева класирането се е определяло основно от хореографията, то днес художествената гимнастика е комплекс от техника с уред, хореография и артистичност – категорична е председателката на Федерацията по художествена гимнастика. Летният лагер на панагюрските грации ще се проведе в края на август в Арена Асарел.

ПРОГРАМА НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ ЛАГЕР:

 техника с тяло
 техника с уред
 актьорско майсторство
 общо-физическа подготовка
 танци – хора, модерни танци
 балет
 Различни забавления за участниците

Информация за желаещите:
Летният спортен лагер ще се проведе от 21.08.2019 г. до 27.08.2019 г. в зала Арена Асарел, гр. Панагюрище. Нощувките и изхранването ще бъдат в парк хотел Асарел (6 нощувки).
ЦЕНА: 500 лв.
Сумата се превежда по банкова сметка: BG26RZBB91551007457027
BIC: RZBBBGSF

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПРИЕМАТ ДО 30 юли на email: marydance@abv.bg