От ляво надясно – Марио Тоточев, Ивета Тоточева, Ангел Тоточев и Христо Тоточев. Снимка: Личен архив

Пазарджишко семейство ще се срещне с принц Чарлз на 11 юни, когато в Бъкингамския дворец е обявен кралски прием, а причината е спечелената от компанията им най-престижната награда за бизнес в Обединеното Кралство – The Queen’s Awards for Enterprise 2019 в категорията International Trade (Международна търговия), съобщи БНТ1.

Фирмата на  Ангел и Ивета Тоточеви EasySkinz получава това голямо признание заради изключителния ръст в международните си продажби (извън Великобритания) за последните 3 години.

The Queen’s Awards for Enterprise се връчват всяка година от 1965 г. насам и представляват кралски печат, символ на одобрение за най-успешните бизнес организации в Обединеното кралство. Н.В. Кралица Елизабет II одобрява победителите лично, по препоръка на министър-председателя на Обединеното кралство, като наградите се определят в продължаваща 6 месеца специална селекция на участващите компании.

Отличените компании могат да използват кралската емблема на The Queen’s Awards for Enterprise в продължение на 5 години върху своите продукти, документи, маркетингови кампании, уебсайтове и рекламни материали. Наградата на EasySkinz ще бъде връчена лично от The Lord-Lieutenant (лорда-лейтенант) за района, в който се намира компанията.

Създадена през 2014 г. във Великобритания от семейството на Ангел, Ивета, Христо и Марио Тоточеви, EasySkinz Ltd се занимава с дизайн, разработка и производство на „скинове“ за смартфони и други електронни устройства. Скиновете се правят от самозалепващ се материал и са създадени да „облекат“ устройството според дизайна на всеки конкретен модел. Те са сред най-бързо растящите по популярност аксесоари и предлагат допълнителна защита за мобилните устройства, в комбинация с огромно разнообразие от дизайни, текстури и възможности за индивидуална визия. EasySkinz предлага продуктите си директно на своите клиенти чрез официалния си уебсайт www.easyskinz.com.

За много кратък период след основаването си EasySkinz постига целта си да се превърне в разпознаваем световен бранд благодарение на уникалните продукти, които разработва и предлага на пазара. Продуктите и брандът на EasySkinz са изключително успешни на пазарите във Великобритания, САЩ, Германия, Франция, Италия, Испания, Азия и Близкия Изток. Компанията е следвана от над 425,000 души във Facebook (@easyskinz) и 182,000 в Instagram (@easyskinz)

Историята на компанията започва през 2011 г. когато Ангел и Ивета Тоточеви се преместват във Великобритания след 25 годишен опит в рекламния бизнес у нас. По-късно към тях се присъединяват двамата им сина Христо Тоточев, дипломиран със специалност „Връзки с обществеността“ към Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски” и Марио Тоточев, който се обучава в CEMAST (Център за постижения в инженерството, производството и обучението за напреднали) към Fareham College, специалност „Моторспорт“. Четиричленното семейство управлява в екип дейността на своята компания.