Среща-дискусия със Стефан Бакалов, началник отдел „Борба с наркотрафика“ на Митницата на летище „София“  се състоя вчера в Пазарджик. Тя бе организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и Общинският съвет по наркотични вещества /ОСНВ/. Събитието се състоя в Голямата зала на Младежкия дом. Над двеста и петдесет ученика от различни школа и на различна възраст проявиха интерес към това, което им разказа Стефан Бакалов.

Той сподели, че от 18 години обикаля училищата, защото е важно да има превенция, а не само да хващат наркотиците на митницата. Две деца, които са били на подобни срещи преди години, вече са негови колеги в отдела му. Целта на проявата е информиране на учениците за различните видове наркотици и как могат да се предпазят от дилъри. Учениците се интересуваха от това какви са видовете наркотици, които най-често се откиват по време на проверки на митницата, а също така го попитаха:  „Какво ще направите, ако вашето дете взима наркотици?“ Той отговори, че ще потърси помощ от други компетентни хора, защото, когато опре до нас, трудно се справяме сами.
Предвидена и осъществена бе демонстрация с куче, обучено да открива наркотични вещества.
23митничар

Стефан Бакалов работи от повече от 28 години в митниците, повече от 20 – срещу наркотрафика.

Завършил е „Международни отношения и дипломация“. В професионалното му портфолио са обучения в службите на Италия, Франция, Германия, Холандия,  Белгия, Великобритания, в Световната митническа организация и академията на ДЕА в Куантико, САЩ.