В сряда, около 18.00 часа, е подаден сигнал за пуснати бракониерски мрежи в яз.Батак. Служители на ИАРА-Пазарджик незабавно се отзовават на сигнала и извършват проверка на язовира.В хода на проверката в между местностите „Бункера „и „Студенец“са открити две мрежи с обща дължина около 250 м, и големина на окото 60 мм и 100 мм. Уловената в тях риба от видовете – шаран – 70 кг., каракуда – 25 кг., костур – 6 кг., червеноперка  4 кг е освободена и върната обратно в язовира.

Към 23.45 часа, инспекторите на ИАРА-Пазарджик получават телефонно обаждане от органите на МВР, за задържан от полицейски патрул в района на туристически комплекс „Цигов чарк“, автомобил и лице превозващо два чувала с жива риба, една лодка, акумулатор, електрически двигател за лодка и две весла. Инспекторите, които са били със служебна лодка, по вода, веднага координират действията си с полицейския патрул и слизат на брега в района на местността „Острова“.

Лицето с инициали – Г.Т. от с.Ракитово е стар познайник,както на полицията,така и на служителите на ИАРА. Същият е задържан неколкократно с мрежи с риба, както и лодка с двигател.Лицето има влезли в сила няколко наказателни постановления за извършване на незаконен улов на риба с мрежи.

Служителите на ИАРА са му съставили нови два акта по ЗРА, рибата е претеглена с електрона везна и количеството от 25кг, от видовете костур и червеноперка са върнати обратно в язовира. Лодката и електрическият двигател, както и акумулатор и две весла са иззети с констативен протокол. Изказваме благодарност на МВР за оказаното съдействие, съобщиха от ИАРА.