Скъпи съграждани,

с вълнение и гордост за поредна година отбелязваме Празника на нашия град. Град, в който сме родени, в който сме израснали и в който отглеждаме децата си. Всяко поколение е оставило незабравим отпечатък в историята на Пещера.

С таланта и дарбите си, с мъдрите си решения, с добрите си дела. С ръцете и духа си заедно изграждаме и развиваме този град, година след година, защото дългът ни е да го завещаем на бъдещето. Нашите деца трябва да израснат с увереността, че те са следващите големи личности, които ще имат силата да променят и да създават.

Да имат мечти, защото всяко добро нещо, което се е случило тук е започнало с една мечта. Затова е важно да бъдем отговорни и прозорливи, да се ръководим единствено от най-добрия интерес на нашия град, на нашите съграждани, да работим всеотдайно.

Нека не забравяме, че намираме смисъла и куража си един чрез друг, че всички заедно сме богатството на Пещера и родното ни място не е само точка на картата, а първа глътка въздух, плодородна земя, корен, дом, семейство, наследство, топлина в сърцето. Затова желая на всички преди всичко да бъдат здрави, да вярват в протегнатата ръка и в задружните усилия, да бъдат все така честни и трудолюбиви, за да пребъде нашият град! Нека има разбирателство и успехи, Свети Георги да ни закриля и напътства!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение:

Йордан Младенов, народен представител от „БСП за България”