Пролетта е сезонът, в който хвърляме дебелите якета и палта. Естествено е всеки да иска да изглежда добре в джинси и лека риза или тениска, дамите пък са щастливи, защото най-сетне могат отново да облекат фееричните си рокли. Ако имате за смъкване до пет килограма, натрупани от зимата до Великден, хранете се с тези седем вида естествени храни и след две седмици излишното тегло ще бъде само неприятен спомен. Можете да хапвате по много от изброените продукти. Най-важното е да се чувствате сити, а в същото време да сваляте килограми. Но не напускайте списъка, ако искате да постигнете целта си.

1. Риба

Известно е, че Омега 3 мастните киселини стабилизират настроението, намаляват депресията и подобряват паметта и зрението. Известно е, че рибите имат високи дози от тези мастни киселини, особено риби като сьомга.

2. Банани

Яденето на банан ще ви даде две важни неща, за да се чувствате щастливи, витамините В6 и калия. B6 помага на организма да синтезира собствения си серотонин, а проучване от 2008 г. показва, че диетите с голям брой калий спомагат за намаляване на симптомите на депресия и стрес.

3. Тъмен шоколад

Яденето на тъмен шоколад ви прави по-щастливи, защото съдържа фенилетиламин, който „отговаря“ да изпитвате любов. Това органично вещество стимулира отделянето на ендорфини, затова се чувствате по-щастливи.

4. Бобови растения и ядки

Ядките са богати на витамини, които помагат при безпокойство, депресия и подобряване на настроението. Орехите например са богати на Омега 3 киселини. Тези храни също са богати на протеини.

5. Ананас

Те не са само вкусен плод. Ананасите съдържат 17 микрограма серотонин на грам и това е значително. Не само това, но те също съдържат бромелаин, който е противовъзпалителен ензим.

6. Авокадо

С високи количества добри мазнини авокадото е едно от най-здравословните храни на планетата Земя. Плодът има високи дози триптофан, незаменима аминокиселина, използвана от мозъка ни за производство на серотонин. Това е невротрансмитерът на централната нервна система.

7. Яйца

Те са заредени с настроение, насърчаващото е, че съдържат Омега 3 мастни киселини, цинк, витамини от група В и йодид, и тъй като те са пълни с протеини, също ще ви държат пълни с енергия дълго след като ги изядете. Някои диетолози казват, че яйцата са едни от най-здравословните храни за хората.