Сигнал за пътния инцидент, станал на кръстовището на булевард „Владимир Вазов“ и улица „Васил Кънчев“ в София, е получен малко преди 14 часа днес.

По първоначална информация водачът  на лек автомобил „Мерцедес“ е загубил контрол над  управлението на колата и блъскайки четирите деца – на възраст между 15 и 17 години, които вървели пеша, пада в канала. Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства, довели до възникналия инцидент.

20-годишен шофьор е карал „Мерцедес“-а, който помете три момичета и едно момче на булевард „Владимир Вазов“ в столичния квартал „Подуяне“ . Две от пострадалите деца са паднали от моста в близката река Перловска.

От удара в бетонното корито 17-годишно момиче е с фрактура на кръста и няма чувствителност в крайниците. Другото паднало момиче (15 г.) е с отворена фрактура на стъпалото. Пострадало е и 17-годишно момче. То е с контузия на подбедрицата, а четвъртото дете – момиче на 16 г., е със счупен глезен, съобщи TrafficNws.