Протест срещу Стратегията за детето 2019 – 2030 организират родители в 16 български града тази събота. Те настояват да бъдат отменени всички текстове, свързани с този документ, които вече присъствали в Закона за закрила на детето. В Пазарджик протестът ще се състои от 17.30 ч. в пешеходната зона пред сградата на община Пазарджик.

Според организаторите на протеста, въпреки че засега приемането на стратегията е спряно, тя вече присъствала в българското законодателство. Родители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Сливен, Гоце Делчев, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ямбол, Плевен, Свиленград, Шумен и Пазарджик имат готовност на продължителни протести, докато не бъдат удовлетворени техните искания.

09протест1

Според организаторите Стратегията за детето в този си вид ограничава правата на родителите, без да има необходимост от това. Тя дава пълна власт в ръцете на държавата и нейните чиновници, без да се предвижда контрол и санкции над тях. Погрешно се залага на „задължителен обхват и наблюдение“ на децата от 0 до 7- годишна възраст, вместо да се създават условия и услуги за тях. Създава се „детска полиция“, „детски омбудсман“, „детски съд“, разглежда се ролята на родителите през презумцията за виновност във всички действия касаещи отглеждането и възпитанието на деца от 0 до 18-годишина възраст, легитимира се доносът, клеветата и лъжата като средство за събиране на информация.

Като майка на три деца, Даниела Николова най-много се притеснява от това, че социалните могат да вземат едно бебе още от родилното. Родителите са притеснени и от възможността джендър-идеологията също да бъде заложена в Стратегията за детето.

„Разберете, положението е сериозно и от всички нас зависи да не допуснем това да се случи в България, така както вече е практика в скандинавските държави и не само… И не си казвайте „Тук това няма да се случи!“, защото вече се случва.
Отнемат деца от майки, защото нямат средства да ги гледат нормално, разделят ги и ги дават на приемни семейства и дават по 700 лв. на дете?!

Защо държавата не помогне на тези майки, за да си гледат децата нормално?

09протест

„Стратегия за детето“ е написана с неясни критерии,които поставят детето „в риск“, което може да бъде отнето при неясни обстоятелства и някой социален работник ще преценява дали си гледаш добре детето или не… БАРНЕВАРН е норвежка финансова структура в Норвегия, която отнема деца от семействата им, за да може „законно“ да легализира педофилия,трафик на деца, смяна на пола и т.н. и т.н…

В сегашният си вариант „Стратегия за детето“ копира този модел до 2030 г.

И пак казвам, не си мислете, че тук това не може да се случи! Може и още как. Спомнете си когато преди 2-3г. чухме „джендър“ как реагирахме и как сега звучи някак си „нормално“. Ние сме търпелив народ, затваряме си очите за много неща…

Ограбиха България…МЪЛЧАХМЕ, съсипаха образованието…МЪЛЧАХМЕ, съсипаха здравеопазването…МЪЛЧАХМЕ, съсипаха природата…МЪЛЧАХМЕ, съсипаха селското стопанство и туризма…МЪЛЧАХМЕ, съсипаха производството и икономиката…МЪЛЧАХМЕ, прокудиха голяма час от българите…МЪЛЧИМ, окрадоха Пенсионният фонд и обрекоха възрастните хора на мизерно съществуване…МЪЛЧИМ… Сега искат да ни вземат и ДЕЦАТА…ЩЕ МЪЛЧИМ ЛИ ?
Ако има нещо, на което БЪЛГАРИНЪТ държи, това са ДЕЦАТА!
НЯМА ДА ГИ ДАДЕМ на педофили, джендъри, финансови структури, някакви интереси, на НИКОЙ! НЯМА някакви си там, дето до вчера са били племена да учат народ, който има държава повече от 1300г. как да си гледа ДЕЦАТА!!!
Отиваме ВСИЧКИ ЗАЕДНО на площада и ТОЧКА!!!“ – апелира Цанка Джумбешлиева в социалните мрежи.