Да! Правилно прочетохте – това какви са предпочитанията ни в облеклото подсказва какви сме всъщност.

Поне това твърди американският психолог д-р Дженифър Баумгартнър. Базирайки се на свое изследване д-р Баумгартнър споделя, че дрехите ни показват на околните тайните желания, които крием. Според психолога дрехите разкриват какво става вътре в нас. Мислите и чувствата ни са в нашия гардероб, просто трябва да ги потърсим.

Например когато една жена избира дрехи, които да разкриват щедро бюста й, това е признак за нейната жажда за власт и желание за контрол. Бижутата върху дрехите пък са знак, че жената е несигурна и може да има финансови затруднения. Носенето на прекалено много бижута може да се възприеме от околните като опит да покажем, че сме богати. В действителност обаче истината е, че имаме проблеми с парите.

Жените, които закопчават всички копчета на блузата си, казват на ръководството, че „женствеността е слабост, а не сила“. Високите токчета може да покажат жената като не достатъчно интелигентна, но също така вдъхват доверие, тъй като правят носещата ги дама почти толкова висока, колкото колегите й мъже.

Младо момиче, което избира къса пола, може би търси внимание, а по-възрастната жена изпитва трудности да приеме, че е пораснала.

 Ако пък често носите дънки и маратонки и ходите с неоформена коса, бъдете внимателни. Това може би означава, че „прекалено много се идентифицирате с майчинството и потискате други части от личността си, вероятно заради чувство на вина или изтощение“.