От 10:00 часа, утре, на традиционния водоем „Черно море“ на Бошулско шосе, преди разклона за с. Юнаците ще се проведе поредното 12-то издание на уникалния за България турнир по риболов за деца и младежи с увреждания „Един различен ден“. До този момент записани за участие са 40 деца и младежи, възпитаници на  Сдружение „Егида“ и СОУ „Г. Бенковски“.

Както всяка година, така и тази мерака си са заявили нови участници, но има и такива, които ще се включат за поредна година, защото турнирът по риболов дарява неповторима емоция на децата и младежите с увреждания. В основата на атрактивното събитие, даряващо неповторима радост на различните, е пазарджиклията Атанас Бояджийски, който през далечната вече 2008 година решава с обаянието на своето хоби да дава радост на малчугани с нерадостна съдба.

Първите години турнирът се провежда само в Пазарджик, но впоследствие и други градове се отварят за интересната инициатива и днес издания на „Един различен ден“ има и в Пловдив, София и Стара Загора. Благодарение на състезанието децата и младежите с увреждания стават по-уверени чрез гласуваното им доверие. Участниците подобряват уменията си да контактуват с непознати, каквито са треньорите риболовци.

Наставниците се отнасят с поверените им деца като с равни, без да имат предразсъдъци. Сдружението събира хора, различни като професии и характери, преодоляващи различията помежду си. А постигнатите успехи са видими, защото личат по усмивките на децата. След истинският празник, в какъвто всяка година се превръща турнирът, мястото край водоема се почиства, за да се възпита у децата грижата към природата.