От 10 до 12 май 2019 г. в Спортен комплекс „Горна Малина“, само на 30 км от центъра на гр. София се проведе първият турнир по художествена гимнастика, „Мagic cup 2019” организиран от Спортен клуб „Теа Спорт 2018“, съобщиха от СК“Диляна Прима“ – Пазарджик.

12дара 12дара1 12дара2

В надпреварата се включиха 24 спортни клуба от цялата страна и общо 800 състезатели в различни категории и възрасти. Ансамбълът на СКХГ „Диляна Прима“ за Девойки младша възраст до 10 години успя да се класира на 9 място сред много висока конкуренция.

На крачка от медала успя да застане Александрина Митева, въпреки температурата, тя успя да изиграе много добре своето съчетание на „без уред“ и да заеме престижното четвърто място за ДМВ до 10 години, „А“ категория.

Адриана Данова в дисциплината ДМВ Категория „А“ изигра много добре съчетанието си на бухалки и зае осмо място.

В категория ДМВ „Елит“ Дара Стоянова успя да се пребори за сребърен медала в многобоя, бронзов медал на бухалки и сребърен медал на въже, на топка се класира четвърта.

Дара бе отличена и със специален приз за „Най- артистична гимнастичка“ на турнира. Това е поредният за годината успех на гимнастичките на СКХГ „Диляна Прима“, зад който стоят неуморният труд и професионализъм на всички прекрасни , всеотдайни и сплотени треньори и разбира се на постоянството и упоритостта на всички малки и големи гимнастички.