Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

13камелия

Камелия Стоименова от СК „Шампион” завърши участието си в Балканското първенство по плуване в Кавала, Гърция, със сребърен медал на 100 бруст и бронзов на 50 бруст. В сериите на 100 метра бруст влиза с 8 време, но в последния момент домакините разделят плуването в две серии и Камелия попада в слабата.

Въпреки това успява да даде време, което ѝ донесе среброто. Треньорският щаб смята, че ако беше в силната серия може би щеше да спечели и балканската титла в коронната си дисциплина.

На 50 метра  бруст се класира на трето място и добави бронз в колекцията медали. В три последователни уикенда спортистката участва в три силни състезания- ДОП София, Лондонския шампионат по плуване и Балканското първенство. За да плува под българския флаг се наложи да прелети хиляди километри и за първи път беше сама без своите родители и треньори.

Камелия благодари на момичетата и момчетата от българския национален отбор и националните треньори, които я подкрепяха по време на първенството. За тези си успехи нашето момиче получи много поздравления от почитатели на плуването в Пазарджик и подкрепата на СК”Шампион”.

Делфинистката в отбора на България Азра Янък също ” проходи” в сините коридори в СК” Шампион” в Общинския плувен комплекс Пазарджик. Сега се подготвя в ”Черно море”Варна, където живее. Тя спечели бронз на 100 м. бътерфлай.

Българският отбор се класира на 3 място в комплексното класиране по точки след мощните отбори на Гърция и Турция.