Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В Пазарджик се проведе Държавното първенство по модерен петобой за момичета и момчета под 13 и под 15 годишна възраст. В първия ден се състезаваха малките, които имаха плуване 100 м. и 800м. бягане.

СК”Шампион” участва с 19 момчета и 13 момичета. В индивидуалното класиране Теодора Ракова се класира на второ място, а Теодора Маринова на 3 място.

Шампионска отборна титла и купа спечелиха момичетата в състав Теодора Маринова, Теодора Ракова, Рая Христоскова и Катрин Радивчева.

Момчетата в състав Георги Илиев, Томас Григоров, Кристиян Франгов и Стилян Христов се класираха на трето място отборно.

В индивидуалното най-предно класиране има Георги Илиев на 4 място , Томас Григоров на 8 място, Кристиян Франгов на 13 място,Стилян Христов на 16 място от 75 деца.

Отлично се справиха в конкуренция с батковците и шампиончетата, родени през 2010 и 2011 година. Във втория ден с дистанции плуване 100 метра свободен стил и бягане 1600 м. се състезаваха момичета и момчета под 15 годишна възраст.

С отлични резултати и лични времена в плуването с резултат от 1.03 мин. и бягането с резултат от 5.13 мин. категоричен Държавен шампион стана Емил Грозданов, който е ученик на Спортното училище.

В отборното класиране състезателите на „Шампион” окупираха 1 и 2 място на почетната стълбичка – Емил Грозданов, Георги Йорданов, Радослав Христов, Симеон Бобеков , Петър Маслев и Александър Тодоров, като прибавиха още 2 купи в клубната колекция.

В индивидуалното класиране Симеон Бобеков е 4-ти, Георги Йорданов 6-ти, Радослав Христов 9-ти, Петър Маслев 12-и от 59 участника.

Треньорска грешка в подреждането на отборите при момичетата ги лиши от сребърните медали, където в индивидуалното класиране София Петрова е на 6-то, Теодора Ракова на 7-мо, Виктория Пенева на 9-то, Теодора Маринова на 10-то места от 42 състезателки.