„Ние настояваме да има справедливост и възмездие за всички, които лишиха българските граждани от правото на достойни доходи, от свободния достъп до здравеопазване, малкия земеделски производител от подпомагане, лишиха от финансиране малкия и средния бизнес и облагодетелстваха сами себе си и тесен кръг от роднини и приближени. Това заяви зам.-председателят на БСП и кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“ Деница Златева на среща с граждани на Пазарджик.

„Наш основен приоритет е върховенство на закона и искаме много ефективна европейска прокуратура. Подкрепяме важността на този орган, защото на първо място ще разследва злоупотребите с европейски средства, злоупотребите с данъците и приноса на всички европейски граждани. Категорично заявяваме, че бъдещият европейски прокурор трябва да има силата и подкрепата да доведе до край тези разследвания и затова се обявяваме в подкрепа на Лаура Кьовеши“, посочи Деница Златева. По нейни думи в следващия мандат на ЕП предстои да се вземат много важни решения, които ще окажат пряко влияние и върху живота на българските граждани, затова е много важно да има силно представителство на евродепутати от листата на „БСП за България“.

15деница

„В ЕП предстои да се гласува и бюджетът за следващите 7 години. У нас  мнозинството хора свързват средствата от еврофондовете с корупция. Нашата цел е да имаме по-голямо финансиране за България за следващия програмен период, но и да имаме много ясни правила, по които могат да се изразходват тези средства“, категорична бе Златева. Според нея, средствата трябва да са насочени към проекти, които са ефективни и наистина водят до промяна на инфраструктурата на населените места, подпомагат малкия и средния бизнес и земеделски производител. „От земеделските фондове не трябва да се облагодетелстват една шепа едри зърнопроизводители, а да има таван за субсидиите и останалите средства да могат да достигнат до производителя на зеленчуци и плодове, до малкия животновъд, защото това са традиционни български отрасли, отбеляза Деница Златева. Кандидатът за евродепутат посочи, че някои населени места в 21 век са забравили какво е ремонт на инфраструктура и канализация.

„Ще настояваме за строг контрол при изразходването на средства от еврофондовете, защото прецедентът с къщите за гости не е от вчера. За съжаление сигналите бяха удобно прикривани под масата и не бяха извършвани проверки“, допълни още Деница Златева.

15-деницаЛесичово2

„Европа вижда ширещата се корупция, вижда, че няма нито един осъден политик за корупционни практики и неслучайно комисарят по правосъдие каза, че до края на мандата на тази комисия за нас няма да отпадне механизмът за наблюдение върху съдебната система, защото не сме изпълнили основните критерии. И премиерът вместо да си признае за провала в политиката с борбата с корупцията, намери най-лесното оправдание – че комисарят не му вдига мониторинга, защото е от друго политическо семейство. Вера Юрова, може и да е от друго политическо семейство, но няма как да остане сляпа за зависимостите и злоупотребите с власт в България. Това една от причините да не бъдем приети и в Шенгенското пространство.“, категорична бе Златева.

Ние не делим хората на „наши“ и „ваши“, както го правят от ГЕРБ, всички ние сме сънародници и сме поставени в едно и също положение, затова изборът на 26-ти май е избор за социална, справедлива и солидарна Европа, но и в каква България искаме да живеем. Залогът е да си върнем България“, заяви Деница Златева.

15деница2

Освен с препълнената зала на Младежки дом – Пазарджик, Деница Златева разговаря с жители на селата Лесичово и Калугерово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!