Ако предишните месеци от тази година бяха повече за освобождаването от енергията, която ни дърпа назад, то през май ние вече съвсем уверено се устремяваме в една нова реалност. Става дума за отхвърляне на старото и освобождаване от него, докато приветстваме новото. Става дума за изцеление и отдаване на щастието в живота ни.

Енергията може да изглежда по-малко интензивна от предишните месеци, но в действителност, това е просто различен вид енергия. Това е така, защото този месец трябва да ползваме за излизане от старата и навлизане в нова и по-добра реалност. Вселенската енергия буквално ни тласка напред.

Три неща от май 2019 г. които касаят всеки човек:

През целия месец май имаме тази чудесна, лечебна и възстановителна енергия, която Вселената ни предлага. Това е сравнително спокоен месец, в който не се случва толкова много, колкото вече усетихте през миналите месеци от началото на годината, но това е важен период за лечение, пренареждане и откъсване от миналото.

През месец май имаме и три ретроградни планети – Юпитер, Плутон и Сатурн.

Нещата ще се чувствително по-леки и ние ще имаме повече време да помислим за миналото и да помислим, какво е най-доброто за нашето бъдеще. Всъщност, тази енергия определено ни води към поглед върху качеството на нашия живот и на нашия избор, както и да се приспособим, и направим промени там, където е необходимо.

Това е страхотен период да погледнем в себе си и да се погрижим да се отправим в посоката, в която искаме да бъдем. Макар че няма ограничение за това, какви промени можем да направим, под влиянието на Телец, например, е време да променим диетата си, да променим ежедневната си рутина, за да бъдем по-съгласувани с нашите цели, и да променяме финансовите си навици.

Първата значима дата през май е Новолунието, което се случи на 4-ти май.

Това е прекрасно новолуние, което вече изпрати лъчи на надежда, любов, изцеление и благодат директно в дълбините на душата ни. Има благоприятна енергия за комуникация през целия месец май, така че ако трябва да се води труден разговор, не се плашете от него.

На 18-ти май е Пълнолунието в знака на Скорпион.

Пълната луна на Скорпион е класически една от най-мощните и могъщи през годината. Това е така, защото Скорпион е знак, който е синоним на трансформация и духовен растеж. Енергията ще бъде мощна и е знак от Вселената, че наистина трябва да се освободим, детоксикираме и да оставим, за да посрещнем новите енергии, които се очаква да обгърнат планетата Земя.

Това е идеалното време, за да облекчим нашата енергия, да се освободим всичко, което ни дърпа назад. Макар че не искаме да замитаме проблемите под килима, ние също не трябва да се фиксираме и да се вкопчваме в тях. Предаването на течението не е пасивен акт. Всъщност, това е дейност, която изисква голяма смелост. Когато се предадем и се доверим на божествените ритми на Вселената, ние оставаме със знанието, че всичко е, както трябва да бъде и всичко ще бъде разкрито и разрешено, както би трябвало да бъде.

Предаването е свързано с проследяване на насоките, които възникват, вместо да се борим или ако се борим да знаем към кой път да се обърнем. Когато се отдадете и се доверите на процеса, проблемите се решават по-лесно и с по-малко напрежение и стрес.

След пълнолуние влизаме в зодиакалния знак на Близнаците на 21-ви.

Ние се придвижваме от Земята към въздуха и ще усетим лекотата, която идва с това. Зодиакалният знак Близнаци е свързан с комуникация, творчество и самоизразяване. Докато приключваме края на месеца, ще се чувстваме по-спокойни, по-балансирани и съсредоточени в себе си. Ще почувстваме, че сме имали възможност да си поемем дъх и да се замислим за пътя, по който вървим.

Първото нещо, което този месец дава, е възможността да се отхвърли Старият Аз. Енергията на този месец ще подчертае всички области в живота ви, които ви дърпат назад и ще ви ги покаже, ако все още се придържате към тях. Това е с цел, за да можете да се откажете от тях и да се развиете.

Второто нещо, което този месец дава, е шансът да се преместите напред. Енергията ни подтиква да влезем и да приемем нова и по-щастлива версия на реалността, да отворим сърцата си и накрая да продължим напред в нашето пътуване.

Третото нещо, което дава този месец, е по-леснен достъп до щастието. Енергията ще ви води, за да откриете нещата, които ви правят щастливи и осъзнавате, че с щастие се чувствате спокойни и уверени в себе си.