16зайков

Убиецът от Костенец – Стоян Зайков – Чане, седми ден е в неизвестност, след като миналия петък уби бившата си съпруга Милена Шишкова. Жената бе открита мъртва близо до дома си, а според сина ѝ, това най-вероятно е станало след семеен скандал, случил се в къщата на жертвата. Жената от години не живеела с бившия си мъж. Жители на Костенц разказаха, че той е лежал в затвора и в биографията му има много моменти, които са подсказвали, че е способен на подобно зверство. Паметливи напомниха, че още в ученическа възраст Чане е успял да се крие в продължение на месеци от семейството си, заради извършена от него пакост. Черна точка в досието му слагат и фактите, че се занимава с иманярство и разполага с огнестрелно оръжие.

Вчера в съседния на дома на Чане имот бе открит мъртъв и негов трети братовчед. Мъжът също бе прострелян, в главата, но експертиза показа, че видът на пистолета не е същия, като оръжието, с което е била убита Милена. Това обаче не изключва вероятността Чане да разполага с две огнестрелни оръжия. На пръв поглед е възможно да няма връзка между двете убийства, но хората в Костенец са категорични, че авторството на двата трупа принадлежи на Зайков.

Днес полицията е претърсила и дом в с. Очуша, тъй като според родителите на убиеца, той е бил забелязан там. Обискът обаче не е довел до резултат.

Според астроложката Йорданка Игнатова от Пазарджик, откриването на Зайков ще отнеме продължително време, като не е изключено той да се самоубие, след всичко случило се до момента. Според нейната прогноза той се укрива в постройка, която се намира около Костенец, като става дума за изоставена сграда.

Продължава издирването на заподозрения за убийство в Костенец. Полицейските сили ще останат в района докато не бъде задържан, съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Към момента няма категорични доказателства, че двете убийства са извършени от един и същи човек, съобщи Ивайло Иванов. Във връзка с убийството на 42-годишния от града, открит вчера, той подчерта, че към момента е изяснено, че двамата с издирвания са съседи и са в роднинска връзка. Две различни са оръжията, използвани за извършването на двете престъпления.

Няма данни за пряк конфликт между тях. В годините назад издирваният е извършвал кражби от дома на убития, но отношенията са били като между съседи, няма сигнали в полицията за пряк конфликт или дрязги между тях. След приключването на експертизите ще има яснота  за настъпването на смъртта на убития съсед, открит вчера.

На етапа няма конкретни данни дали издирвания е свързан с убийството му. Сигналите във връзка с местонахождението на издирвания са недостатъчни. Разчитаме на информация от хората и ще сме благодарни за всяка информация от граждани, която ще подпомогне работата на полицията, заяви директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов, който подчерта, че разположените в и край Костенец сили на реда са гаранция за безопасността на хората.