Снимки: Цветанка Убинова

16с тениска на бала

Зрелостниците от 12 „в“ клас на ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик решиха да помогнат на свой връстник в неравностойно положение, като си купиха тениски от специален сайт на Мото Пфое, който подкрепя инизиативата на столичната организация на БЧК „С тениска на бала“. Решението било взето единодушно, като идеята е по този начин да се съберат средства за стипендия на деца -сираци, който не могат да си позволят разхода за бала, разказа Виктория Тодорова. През 2013 г. цял випуск от Пирот е отишъл с тениска на бала, като е дарил средствата за тоалети за абитуриентската вечер на деца в неравностойно положение.

През 2014 г. се ражда и #steniskanabala – програма осигуряваща стипендии за по-нататъшното образование във ВУЗ на абитуриенти-сираци. До момента 7877 дарители са осигурили 422 432 лв. Сред общо 53-те населени места включили се в инициативата тази година са и учениците от Пазарджик. 191 абитуриенти – сираци вече имат осигурена стипендия за ВУЗ.

Към тях се е присъединила и класната им ръководителка Петя Енкина. Младите добротворци бяха облечени с тениските си по време на церемонията за изпращане на зрелостниците в ЕГ“Б.Брехт“, която се състоя на 15 май.

17ученици12в