„България има нужда от нов път и нова идея за пътната си безопасност, която да бъде част от общата стратегия за сигурността и безопасността на гражданите ни. Грижата за безопасността на гражданите трябва да е приоритет на всеки държавник.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Крум Дончев в гр. Пещера, където се проведе състезание по безопасно кормуване.

19бсп1 19бсп2 19бсп3 19бсп4

По думите му безопасността на движение по пътищата е изключително болезнена тема за България, тъй като през последните години нашата държава се нарежда сред първите места по брой загинали от пътно транспортни произшествия от държавите членки на ЕС. Основните причини за черната статистика са липсата на взаимодействие между отговорните институции, тенденцията за прехвърляне на отговорности, липсата на регулация.

„Категорично мога да заявя, че платформата на БСП – “Визия за България“ има стратегия в тази посока и тя е разписана до степен на проектопредложение, което да служи за отправна точка на развитие. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучения на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, навременни действия на полицията, добри практики от страните членки“, каза още Дончев.

Състезанието по безопасно и майсторско шофиране в Пещера се проведе по проект на Общински съвет на БСП. В атрактивния форум се включиха 12 участници. Победител стана Георги Ставрев с Трабант, втора се класира Здравка Иванова с Форд Фиеста, а третото място зае Асен Костадинов с Шевролет Спартак. Всички заедно днес отправяме послание за повече безопасност и отговорност на пътя, посочи общинският председател Гълъбина Карамитрева. Народният представител от „БСП за България” Йордан Младенов поздрави участниците и зрителите на състезанието, като изрази убедеността си, че сред каузите, които ще защитават представителите на БСП в Европейския парламент ще са политиките, свързани с младите хора. Стартът на форума бе даден от заслужилия майстор на спорта и почетен гражданин на Пещера Георги Петърнейчев, а гости също бяха народният представител Надя Клисурска и областният председател на партията Петя Цанкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!