Министърът на образованието Красимир Вълчев пристигна днес в Пазарджик, за да присъства на откриването на реновираните физкултурен салон и футболно игрище в СУ „Д-р Петър Берон”. В навечерието на празника на града, който е утре и празника на учителите и културата 24 май, екипът на школото и неговите възпитаници вече са радват на новата придобивка. Тя бе „тествана“ и от Красимир Вълчев. Той подчерта, че проектът е бил реализиран с помощта на областния управител Стефан Мирев и кметът на града Тодор Попов.

Визитата на премиерът Бойко Борисов „засенчи“ посещението на образователния министър, като по този начин спести и медийната шумотевица  в училището. Това не е първата визита на министъра в училището свързана с ремонта на спортната база. На 7 септември миналата година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и началникът на РУО – Пазарджик – Валентина Кайтазова, бяха на неофициално посещение в училището.

Гостите, заедно с директора Станка Пашова и преподавателя по физическо възпитание и спорт Иван Стефанов, разгледаха откритата спортна площадка и съществуващия физкултурен салон, който бе малък и недостатъчен за нуждите на училището. Г-жа Пашова запозна министъра с проблема за провеждане на часовете по физкултура и спорт на закрито и с очакванията училището да ползва спортния салон в съседната сграда, чиято собственост Министерски съвет тази година прехвърли безвъзмездно на община Пазарджик за образователни цели. В резултат на това днес вече можем да видим новите спортни съоръжения в пазарджишкото училище.

Гости на тържеството бяха и г-жа Валентина Кайтазова – РУО Пазарджик, д-р Юлиян Петров – председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, Никола Минчев и Димитър Хаджидимитров – председател и зам.председател на СРС „Подкрепа” Пазарджик. Голям принос за новата спортна придобивка има Иван Стефанов – председател на синдикална секция на КТ „Подкрепа” в училището – дългогодишен учител по физкултура и спорт с многобройни прояви и призове.

20красимирвелков120красимир велков