Дългоочакваните Емилияна и Ангел са първите бебета, които проплакаха в празничното утро на 21 май в Пазарджик, това бе съобщено по време на тържеството в центъра на града. Таткото Илиян Гаргов не скри вълнението си, той разказа, че е горд и щастлив, че малките са се появили на бял свят именно днес. Това се е случило в родилното отделение на МБАЛ – Пазарджик.

Щастливият баща получи парична помощ от Община Пазарджик, като към традиционните подаръци бе добавен още един – телефон от Виваком. Общо осемнадесет деца родени през предишните години на тази дата получиха парична помощ от кмета на Пазарджик – Тодор Попов.

Преди това се състоя и тържествен водосвет за благополучие отслужен от Константийския епископ Яков, след това гражданите, които търсеха сянката, заради изобилното слънце, бяха поздравени от кмета с прочувствено слово. Той посочи сътвореното до днешния ден по време на неговия мандат и подчерта, че „по-доброто предстои“.

На сцената бяха депутатите Надя Клисурска и Йордан Младенов от БСП, Десислава Тодорова и Десислава Костадинова от ГЕРБ, областният управител Стефан Мирев и кметът на Пещера – Николай Зайчев. Поздравителни адреси са получини от кмета на побратимения град Ставропол, консулът на Република Казахстан, Камарата на инжинерите, НСОРБ, Висшето училище по Агробизнес, кметът на Панагюрище Никола Белишки и „Асарел Медет“ АД.

21сцена221сцена1

21сцена21хора

21сцена-тодор