Наградени учители от Община Брацигово по повод на Деня на българската писменост и култура са ДГ „Здравец“-Даниела Колева, НУ „Васил Петлешков“ – Фанета Вълева и СУ „Народни будители“ – Мариана Бекриева. Публикуваме и поздравителното слово на кмета Петко Петков, по време на церемонията по връчване на наградите.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА УЧИТЕЛИ,

КУЛТУРНИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЯТЕЛИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ,

 

В  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете сърдечни  поздравления по случай най-сплотяващия всички българи празник – Празник на Словото,  Празник на Знанието и на градивното Творчество, Символ на българския Дух!

24 МАЙ е свят ден на всеобщ дълбок поклон пред делото на солунските двама братя, сътворили пътя, по който повече от хилядолетие вървят възродени славянски народи и градят бъднините си – със силата на книжовността и просветата, със съзнанието, че народността не чезне там, където има знание и наука.

24 МАЙ е безсмъртен празник на буквите, на тези едва трийсетина знака, които превръщат в хиляди страници нашите думи и мисли, с които описваме историята и пресъздаваме настоящето на нашата духовна и материална култура, съхраняваме техните непреходни ценности за идните времена,  укрепваме националното си самочувствие и надграждаме българската значимост за всемирния прогрес.

24 МАЙ е специална дата за нас –  ден, в който всички  се чувстваме само българи и сме заедно  на  празника на българщината.

Няма други мигове, които да даряват българското съзнание с толкова удовлетворение от неоспоримата истина, че имаме цялостно градивно културно пространство в историята, че сме сътворци на днешната цивилизация.

И без значение къде се намира, човек винаги пази спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените с цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн на Стоян Михайловски „Върви народе възродени…”

Пожелавам Ви хубав и изпълнен с радостни емоции празничен ден!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

24брацигово124брацигово224брацигово3