* Самолетът, с който е станало произшествието

Вяра Лозанова се нарича жената загинала при самолетния инцидент днес край Ихтиман, научи PZdnes. Най-вероятно тя е летяла с колегата си Иван Костадинов. Двамата са запалени по летенето и имат малък самолет. В своя фейсбук профил Вяра е написала – „Летящите хора не трупат имоти-все ги вълнуват други животи. Те са малко на брой,но техния свят е и мой.“ Пак от социалната мрежа става ясно и това, че ня е работила на авиационната база в Крумово. По ирония на съдбата след нелепата смърт на Стефан Василски край Белозем, Вяра е поставила на профила си последната си снимка с него, а под нея е написано – „Светла ти памет Стефо – Винаги ще си в моето / нашите сърца /Обичаме те.“

26вяра-стефан

Разследването на авиационното произшествие, настъпило край гр. Ихтиман, се извършва под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Около 11,30 ч. малък самолет е паднал в района, като по начални данни пилотът и пътникът в самолета са загинали. На мястото на произшествието е изпратен разследващ екип на Националната следствена служба.

Окръжна прокуратура Пловдив разследва убийство, извършено в гр. Асеновград около полунощ, в градски парк. Задържани са две лица, заподозрени като извършители. Изясняват се самоличността на жертвата – лице от мъжки пол, както и мотивите за умъртвяването му.

Около 08 ч. сутринта днес, в двора на къщата му в с. Лозен, област Хасково, е открит труп на възрастен мъж. Установена е причината за смъртта – прострелване с огнестрелно оръжие, вероятно преработена въздушна  пушка. Провеждат се разпити и с членове на семейството му, за установяване на извършителя и механизма на причиняване на смъртта. Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура Хасково.